Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Junqueras contraposa la persecució que pateixen els republicans amb la impunitat del rei fugat

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha contraposat els càrrecs del partit empresonats “en defensa de la democràcia” amb els casos de corrupció que envolten el rei emèrit després de la seva tornada a territori estatal. Junqueras ha recordat que mentre dirigents republicans han hagut de pagar amb privació de llibertat, l’exili o causes judicials obertes el fet de “defensar el vot de la gent”, a la “contrapart s’han d’empassar com algú que ha robat durant dècades milions i milions d’euros es passeja sense haver de donar responsabilitat ni explicar res a ningú”, en clara referència a Juan Carlos I.

Crida al consens pel català

Publicitat

Des de Tortosa, el president d’ERC ha instat novament junts a sumar-se al “consens” en defensa de la llengua per poder “avançar”. En aquest sentit, ha fet una crida “a tothom” a actuar “amb responsabilitat i generalitat” per defensar la llengua i “prestigiar-la en tots els àmbits”. “Que deixin de mirar els seus interessos partidistes i que posin la llengua, el riu i la república davant de tot. Que tornin els consensos que ens han de permetre avançar”, ha reclamat, en clara al·lusió a Junts.

El president d’ERC ha participat a Tortosa en l’acte de presentació del candidat a l’alcaldia, Xavier Faura. Amb un discurs carregat de referències al riu i a la batalla de l’Ebre ha reivindicat el partit com posseïdor del currículum antifeixista més extraordinari d’aquest país” i ser “el més represaliat de la història”.

Ha advertit els quadres i militants del partit de la necessitat de mobilitzar el vot davant el risc, ha assegurat, que la resta de partits s’aliïn per deixar-los a l’oposició. “Si les nostres victòries no són àmplies estan tots disposats a unir-se entre ells per impedir que ERC lideri aquest país cap a la llibertat ui cap a la república”, ha alertat.

Et pot interessar  Aragonès, a la gola del llop, defensa l'amnistia, el finançament singular i el referèndum i avisa que "són inevitables"

En clau local i territorial, Junqueras ha apel·lat els republicans de la ciutat de Tortosa a liderar les Terres de l’Ebre amb “ambició” per enfortir-se mútuament amb el territori. Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia, Xavier Faura, ha fet bandera del concepte de ciutat “més amable” per aconseguir que els mateixos veïns “no tinguin ganes de sortir i es quedin a gaudir-la”. Ha qualificat la ciutat de “capital de la Reserva de la Biosfera” i ha apostat per “recuperar la capitalitat del territori”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut