Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Junqueras confia que Junts continuarà al Govern: “Cal que sigui amb lleialtat”

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras té declara amb seguretat que Junts continuarà formant part del Govern. Tot i això, en l’entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, ha titllat el seu soci de govern “deslleial” per haver proposat una qüestió de confiança: “No té antecedent a cap lloc d’Europa”. Paradoxalment, Junqueras ha negat que el Govern estigui en crisi perquè, segons ha assegurat, “està treballant”; en aquest sentit, ha dit que s’ha d’evitar “la temptació de creure que com que un partit té un debat intern, el país està paralitzat”.

Es tracta d’un debat intern de Junts i ha defensat que les tres condicions que Junts ha posat sobre la taula es compleixen “abastament i sobradament”. Junts demana “concrecions i compromisos” en tres àmbits: acció unitària a Madrid, autodeterminació i amnistia, i direcció estratègica de l’independentisme, ha manifestat. D’altra banda, ha descartat eleccions anticipades i també un govern en solitari amb el suport extern del PSC: “Tan de bo que aquest procés de reflexió interna es resolgui de la millor manera possible i que continuïn al Govern amb una actitud de lleialtat cap al president”, ha afirmat en referència a la consulta a la militància que Junts farà el 6 i 7 d’octubre.

Publicitat

Junqueras ha argumentat que ERC i Junts només voten diferent en el 10% de les votacions del Congrés. I que es tracta d’aquells temes més econòmics i socials en què Junts, segons el president d’ERC, ha votat al costat de PP i Vox. També ha defensat que amnistia i autodeterminació són temes de la taula de diàleg amb l’Estat i ha pressionat de nou perquè també s’hi assegui Junts.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut