Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Junqueras celebra que ERC continua “arrossegant el PSOE en el camí de la resolució del conflicte” i en qüestions democràtiques “fonamentals” 

El líder d'ERC ha allargat la mà a Junts i s'ha mostrat esperançat en col·laborar per "avançar més enllà i més ràpid"

|

- Publicitat -

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueres, ha celebrat l’acord al qual la seva formació ha arribat amb el PSOE per tal d’atorgar la presidència de la mesa del Congrés a la candidata socialista i expresidenta de les Illes Balears Francina Armengol. Junqueras aplaudeix que les condicions imposades per ERC continuen “arrossegant el PSOE en el camí de la resolució del conflicte” entre Catalunya i l’Estat espanyol i aplaudeix el fet que a partir del pròxim ple els diputats i diputades ja podran expressar-se en català, èuscar i gallec al Congrés, una reclama que només requeria voluntat política per tal d’esdevenir una realitat.

L’acord signat entre ERC i el PSOE inclou l’elaboració d’una Llei orgànica perquè el català sigui llengua plenament oficial en totes les institucions i la justícia de l’Estat, així com d’ús des de la primera sessió plenària al Congrés. A més, l’acord també inclou la culminació dels acords per a l’ús de la llengua catalana a les institucions europees, a més dels recursos pressupostaris necessaris per a la protecció del català i altres llengües oficials de l’Estat. D’altra banda, s’ha acordat la creació d’una comissió d’investigació per l’espionatge polític amb Pegasus.

Publicitat

Posteriorment, durant l’acte inaugural de la Universitat Catalana d’Estiu, Junqueras ha defensat que utilitzar “totes les eines legals i jurídiques” per posar fi a la repressió ha d’incloure “una llei d’amnistia que eviti la presó per a qualsevol de les persones implicades”, tal com ha exposat la formació republicana en un comunicat que després ha modificat per eliminar el terme ‘amnistia’. Referint-se a la constitució de la mesa al Congrés, Junqueras ha celebrat “haver arrencat el compromís d’una comissió d’investigació de l’afer Pegasus, la promoció de la llengua catalana al Congrés i al Parlament Europeu i avançar en una plena desjudicialització“. Totes elles, “qüestions fonamentals en democràcia”, que s’han fet esperar massa.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts

Finalment, el líder d’ERC ha allargat la mà a Junts i s’ha mostrat esperançat en col·laborar per “avançar més enllà i més ràpid”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut