Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Junqueras assevera el PSOE: “Si té pressa, haurà de complir els acords de pressa”

El líder republicà ha afirmat que, ara per ara, ERC no està en disposició de donar suport a Sánchez, i que, per tant, haurà d'afanyar-se per complir les seves condicions

|

- Publicitat -

ERC té clar que l’amnistia ha d’estar inclosa en l’hipotètic pacte amb el PSOE i Sumar a canvi del seu suport a la previsible investidura de Pedro Sánchez, i així ho ha reafirmat el president del partit, Oriol Junqueras, el matí d’aquest dijous, 28 de setembre, des de Madrid. En una atenció als mitjans després que Junqueras s’hagi reunit amb els diputats i senadors republicans, Junqueras ha afirmat que l’amnistia ha d’arribar “com més aviat millor” si el president del govern espanyol en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, vol ser investit després de la investidura fallida del president del PP, Alberto Núñez Feijóo.

“Si el PSOE té pressa, haurà de complir els acords de pressa”, ha asseverat el líder republicà. No obstant això, Junqueras ha evitat respondre si la llei d’amnistia ha d’estar aprovada abans de la investidura de Sánchez o si n’hi hauria prou que estigui en tramitació, i ha reiterat que “la justícia per ser justa ha de ser tan ràpida com sigui possible”. El líder d’ERC ha respost que si Sánchez vol accelerar la investidura, depèn de quan “decideixi posar-se al costat d’allò que és just”.

Publicitat

El que sí que ha deixat clar Junqueras és que, ara per ara, ERC no està en disposició de donar suport a Sánchez. Tanmateix, ha remarcat que ja existeix un “compromís clar” dels socialistes amb l’amnistia que es va manifestar en l’acord per constituir la Mesa de la cambra baixa.

Amb tot, el president dels republicans ha defensat que “no és una qüestió de límits temporals sinó de compliment d’acords”. Junqueras també ha reiterat que el PSOE també haurà de decidir si decideix posicionar-se “al costat dels que volen exercir el dret al vot” i comprometre’s amb el finançament de serveis públics a Catalunya, com la sanitat o Rodalies.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut