Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junqueras assegura que mai renunciarà a la independència unilateral

|

- Publicitat -

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, alerta que repetir avui el mateix sense aplicar els aprenentatges, porta directament a la “derrota”. “Per això apostem per construir una via àmplia, sabem que és imprescindible ser més i preparar-nos millor abans de tornar-ho a intentar per qualsevol via pacífica i democràtica. I lluny de simbolismes i paraules buides”, ha afegit en una entrevista a ‘El Confidencial” realitzada abans de l’ajornament electoral. Junqueras assegura que ERC mai renunciarà a la independència unilateral i assegura que no se’n penedeix de res: “Estic profundament orgullós d’estar a la presó per defensar les urnes i la democràcia”.

Segons el líder dels republicans, l’aposta pel diàleg no és cap traïció ja que ERC va guanyar les eleccions espanyols amb la bandera del ‘sit and talk’. I, per tant, segons ha defensat, l’àmplia majoria de l’independentisme va avalar el diàleg.

Publicitat

“ERC és independentista i no ha de demostrar i gesticular el que és. Potser la pregunta hauria de fer-la a aquells que “s’han de tapar amb les banderes”, ha reblat.

Preguntat si està disposat a renunciar a “tornar-ho a fer”, Junqueras ha replicat amb una pregunta: “Un demòcrata, com pot renunciar a la democràcia?”.

El líder d’ERC demana al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que sigui “valent i demòcrata” i a Felip VI li diria que als líders se’ls escull votant “i no en funció del seu cognom”.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut