Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Julià de Jòdar, contundent amb el pacte lingüístic: “És la pura hipocresia d’uns perdedors”

|

- Publicitat -

La polèmica proposta d’un pacte lingüístic que han pactat els partits del Govern, menys la CUP, i l’unionisme del PSC i comuns continua portant cua pels més defensors de la llengua catalana, que es veu més atacada que mai després que el Govern demostri la submissió davant la sentència del Supremo que obliga a imposar el 25% de les classes en castellà.

En aquest sentit, l’exdiputat de la CUP Julià de Jòdar hi ha ficat cullerada en una interessant reflexió on assegura que el pacte és “la pura hipocresia d’uns perdedors”. En una piulada, l’escriptor retreu que si el Govern de la Generalitat continua amb aquesta actitud davant la repressió judicial espanyola, acabaran aplicant sentències “abans que les dictin”, una estratègia que per Julià de Jodar suposa que “seguidament, l’espanyolisme insaciable dels tribunals espanyols els imposarà un 50% de castellà”.

Publicitat

De moment, encara està per veure com entomaran els membres d’aquest pacte, especialment la part independentista, les constants crítiques sobre aquest acatament d’ordres espanyoles.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut