Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Gené, advocada de Forn i Borràs: “És molt injust que mantinguin una persona a la presó pel que ha fet un tercer”

La jurista apunta que la declaració dels dos membres del Govern legítim podria ser en castellà perquè "volem que se'ns entengui el millor possible"

|

- Publicitat -

L’advocada de la consellera Borràs i el conseller Forn -en presó preventiva- assegura que és molt injusta l’última decisió del Suprem en descartar la “semillibertat” del pres polític durant el judici “pel que ha fet un tercer”, referint-se a l’exili dels altres processats líders independentistes. Gené evidencia que les raons per les quals no s’admet la llibertat al conseller Forn -el risc de fuga- no se sustenta per enlloc: “Els clients volen afrontar el judici i ja està”, ha sentenciat. Alhora, la jurista apunta que la declaració dels dos membres del Govern legítim podria ser en castellà “volem que se’ns entengui el millor possible”.

Gené, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha explicat que “el judici és imminent però no hi ha data d’inici de la vista oral”, és per això que el trasllat -que depèn del Ministerio i de Serveis Penitenciaris- es farà en els pròxims dies però sense conèixer quan començarà el judici.

Publicitat

Aquest dilluns coneixíem l’última decisió del TS que denega, altre cop, la llibertat -o en casos d’algunes defenses la ‘semillibertat’- per poder afrontar els mesos del judici en bones condicions i facilitar les defenses dels processats. L’advocada ha afirmat que el què contesten és que “hi ha estructures a l’estranger i és molt fàcil fugar-se”.

Gené també ha afirmat que han demanat el testimoni del president Puigdemont perquè “és pertinent”. La petició es fa d’acord amb la Junta de Seguretat on hi havia el conseller Forn, el president i comandaments dels Mossos. Tot i això, la petició no ha estat acceptada. En aquest mateix sentit, la representant ha reiterat que els Mossos “no van rebre cap ordre política” i la defensa anirà encaminada en aquest sentit: “Mai es va entrar en com s’havien de fer els operatius judicials”.

Tot apunta que declararan en castellà

“En català s’hauria de traduir simultàniament”, ha dit Gené. És per això que tot apunta que la declaració es farà en castellà perquè “el què volem és que se’ns entengui el millor possible”, ha reiterat. Tot i això, la representant no descarta res perquè assegura que es pot decidir “fins a l’últim segon”.

L’advocada no entén per què es descarta la presència dels observadors internacional si “ells mateixos són els que han fet que hi hagi ressò internacional emetent euroordres”, ha subratllat. “Per què no volen que vinguin observadors internacionals?”.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut