Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Juan Carlos I va posar clàusules a un compte milionari amagat perquè els seus fills no heretessin més del que els pertocava

|

- Publicitat -

Dia rere dia van apareixent noves informacions sobre els presumptes moviments irregulars de dinars del rei Juan Carlos I. Aquest cop, dels estatuts de la societat opaca que el rei controlava a Panamà: Lucum Foudnations, que és on va amagar la donació de 65 milions d’euros que va rebre de la monarquia de l’Aràbia Saudita. Segons una investigació del diario Público, el monarca va incloure una clàusula al compte bancari per evitar que hi hagués picabaralles entre els seus fills, Felipe VI i les infantes, quan s’haguessin de dividir els diners entre ells. Concretament, s’exigia que si algú demanava més diners dels que Juan Carlos els havia assignat, quedarien automàticament expulsats d’aquesta societat i no veurien ni un euro.

Una clàusula que tampoc va servir per res, ja que aquests diners van anar a petar a Corinna Larsen, l’examant del monarca. L’advocat Dante Canonica i el gestor del borbó, Arturo Fasana, van declarar a la fiscalia suïssa que investiga els comptes del rei emèrit, responsables de la societat a panamà on s’hi amagaven diners de l’Aràbia Saudita. Una donació que s’investiga si era una comissió encoberta per l’adjudicació de les obres de l’AVE de la Meca. El fiscal suïs, va preguntar a Canónica per què el rei emèrit va canviar el destí dels diners, desheretant-los en favor de Corinna, a la qual cosa va respondre que “Juan Carlos podia disposar amb llibertat dels actius durant tota la seva vida, i que havia decidit no guardar els diners i donar-los íntegrament a la seva amiga”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut