Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Juan Carlos I va introduir milers d’euros en efectiu a Espanya a través de l’Aeroport de Barajas

La monarquia espanyola, cada cop més empastifada per la corrupció gairebé il·limitada de Juan Carlos I

Redacció
Redacció 14/07/2020
Imatge d'arxiu del rei emèrit espanyol Juan Carlos I.

El rei emèrit va introduir a Espanya milers d’euros en efectiu i sense declarar a través de l’Aeroport de Madrid-Barajas. Aquest dimarts, El Confidencial ha compartit documents en mans de la fiscalia suïssa que investiga els diners que el monarca guardava en un banc de Ginebra. Segons el ja mencionat en diverses ocasions, Dante Canónica, l’advocat del rei, va fer durant anys la ruta aèria que anava de Ginebra a Madrid per fer arribar feixos de bitllets al Palau de la Zarzuela que oscil·laven entre 200.000 i 300.000 euros.

Segons el mitjà, Dante Canónica treia els diners de l’oficina del Banc Mirabaud de Ginebra on suposadament el rei Juan Carlos guardava els 65 milions d’euros que hauria rebut de la monarquia saudita. Després, agafava un vol regular fins a Madrid, l’emèrit signava en una mena de sistema de comptabilitat intern, i l’advocat li entregava els diners. Acabada aquesta operació, se’n tronava a suïssa el mateix dia. El Confidencial explica que entre el 2008 i el 2012, Dante Canónica feia aquests viatges cada dos mesos, tot i que hi havia moments en què viatjava a la Zarzuela cada setmana.

Els investigadors han aconseguit traçar tots aquests moviments de diners gràcies a les factures de l’agència de viatges amb què treballava Canónica, i els registres del compte de Juan Carlos I a Suïssa.