Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Juan Carlos I va gastar milers d’euros dels comptes il·legals per un viatge a la Polinèsia Francesa el 2016

El borbó va seguir utilitzant diners dels comptes irregulars fins i tot després d’abdicar, quan ja havia pedut la seva condició d'”inviolable”

Redacció 20/07/2020
Imatge d'arxiu del rei emèrit espanyol Juan Carlos I.

El compte bancari on Juan Carlos I va amagar part de la seva fortuna en nom de la ja mencionada reiterades vegades Fundació Zagatka, va servir a l’emèrit per anar de viatge a la Polinèsia Francesa a principis de l’any 2016. Segons El Confidencial, la societat instrumental de Liechtenstein que controlava el seu cosí Álvaro d’Orleans, també està sent investigada per la fiscalia suïssa que cada dia que passa treu noves revelacions dels escàndols de Juan Carlos I i la seva fortuna il·legal amagada en diversos comptes. Diverses factures i comunicacions incloses en aquestes diligències obertes per la fiscalia proven que el borbó va gaudir d’actius no declarats després de la seva abdicació el 2014, anys després que perdés la seva condició d’inviolable.

En el viatge mencionat, els documents facilitats per El Confidencial demostren moviments estranys pel que fa al desplaçament del monarca a l’illa de Tahití. El cap d’any de 2015, el rei emèrit el va passar a Los Ángeles per després anar, a principis del 2016, fins a l’arxipèlag polinesi del mig del Pacífic juntament amb quatre membres que l’escortaven.