Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Juan Carlos I trucava a ministres espanyols per impulsar els nomenaments de l’exèrcit que més l’interessaven

Els exministres José Bono i Garcia Margallo estan conformes amb evitar cap comissió d’investigació sobre els flagrants delictes del rei emèrit

Àlex Huguet 23/11/2020
Imatge d'arxiu de Juan Carlos I / Casa Real

El programa Salvados de La Sexta ha destapat algunes de les pressions que el rei emèrit va fer al Gobierno espanyol durant el seu regnat. L’edició d’aquest diumenge va narrar els intents del monarca per anul·lar nomenaments de l’exèrcit i impulsar-ne uns altres que fossin preferents per ell. Així ho confirma en una entrevista l’exministre espanyol José Bono, que explica que algun cop rebia trucades del rei emèrit per no permetre alguna pregunta parlamentària que li anés en contra, una situació que l’exministre d’Afers Exteriors del PP, José Manuel Garcia Margallo justifica, i ja li està bé que el Congreso no faci cap comissió d’investigació sobre els presumptes delictes del rei emèrit o d’altres membres de la corona.

De fet, tant Bono com Margallo que és la justícia la que ha d’investigar i dictar si el rei emèrit va cometre algun tipus de delicte. De fet, Margallo no va deixar d’evitar contestar la pregunta sobre si tenir comptes opacs en paradisos fiscals és il·legal. Tot plegat, en un lamentable espectacle on els dos exministres afirmaven que Juan Carlos I va ajudar a consolidar la democràcia.