Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Juan Carlos I es va veure obligat a tancar un dels seus comptes de Ginebra mentre encara era rei

|

- Publicitat -

Ni el coronavirus pot impedir que el fiscal suís, Yves Bertossa, segueixi investigant el cas dels comptes a l’estranger que va fer servir Juan Carlos I durant el període on encara era cap d’estat. Aquest nou episodi passa per un compte a Ginebra que el rei emèrit va haver de tancar el juny del 2012 perquè Suïssa es va veure obligada a endurir la seva legislació.

Segons explica eldiario.es, Bertossa informa que el compte de la ja famosa Fundació Lucum, la qual té com a primer beneficiari a Juan Carlos I, va tancar “per la nova legislació fisca suïssa” i que va ser llavors quan el monarca “va firmar un ordre de transferir el saldo d’aquell compte a Corinna Larsen a nom de la societat Solare Investors Corporation al banc Gonet i Cie a Nassau (Bahames)”.

Publicitat

Per tant, segons la investigació, es pot lligar amb els recents fets que també impliquen l’actual cap d’estat, Felipe VI: Corinna Larsen va guardar els fons de la Fundació Lucum, amb l’actual rei com a segon beneficiari, i els seus advocats van anar informant Felipe VI de la seva situació i llavors, segons fonts de la Casa Reial, va ser quan aquest va parlar amb el notari per renunciar a l’herència del seu pare, un gest que segueix sent simbòlic, ja que segons experts en Dret Civil, no es pot renunciar a les herències de l’amo dels diners mentre aquest segueix viu.

Et pot interessar  El periodista Jesús Rodríguez i l'empresari Josep Campmajó s'exilien a Suïssa per la investigació del Tsunami Democràtic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut