Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Juan Carlos I era corrupte i a més, garrepa: No va incloure Felipe VI com a beneficiari del compte de Suïssa fins tres anys després

|

- Publicitat -

Aquest dimarts ja ha sortit un nou escàndol de l’exmonarca Juan Carlos I, que va blanquejar milions d’euros en efectiu passant-los per l’Aeroport de Madrid. Però aquesta no és l’única informació que ataca la monarquia espanyola un cop més.

El Español publica que Juan Carlos I no va incloure el seu fill Felipe VI com a beneficiari del compte milionari a Suïssa, fins tres anys després d’obrir-lo. En un primer moment es va posar a si mateix com a primer i únic beneficiari. El compte es va obrir el 2008, i fins tres anys després no va ordenar redactar un nou reglament que va incloure un segon beneficiari, que en aquest cas va ser Felipe VI, que a més, no podria utilitzar aquests diners a no ser que el borbó morís en aquell mateix període, i per tant Felipe VI estava obligat a utilitzar-los per mantenir tots els membres de la família reial espanyola. En concret, per cuidar la reina Sofia, les infantes i els seus fills.

Publicitat

Tot això, però, va acabar quedant en no res, ja que aquests milions van ser transferits un any després. El 2012, el mateix rei emèrit va ordenar fer una transferència de 65 milions d’euros a un compte d’un banc de les Bahames propietat d’una societat que gestionava Corinna Larsenn. Segons el mitjà, aquest canvi de plans es va fer perquè s’estava gestant l’intercanvi d’informació bancària entre Suïssa i els estats de la Unió Europea, i l’entorn del borbó hi havia preocupació per si l’existència d’aquests diners sortia a la llum.

Et pot interessar  El periodista Jesús Rodríguez i l'empresari Josep Campmajó s'exilien a Suïssa per la investigació del Tsunami Democràtic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut