Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Juan Carlos I, condecorat per la Fundación Francisco Franco, va donar suport a la seva creació

|

- Publicitat -

L’entitat feixista commemora aquest divendres el 45 aniversari de la seva creació, que va comptar des del primer moment amb la complicitat del rei Juan Carlos I, segons expliquen a Público. De fet, Carmen Franco, la filla del dictador, va entregar la primera medalla d’or al monarca actualment fugat a Abu Dhabi.

“Francisco Franco ha mort, però la seva memòria té una presència al poble espanyol que cap insídia ni silenci podran fer callar mai”, deia el manifest fundacional publicat el maig de 1976. Avui dia, la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF), és reconeguda com a institució cultural i té per objectius “difondre el coneixement de Francisco Franco en la seva dimensió humana i política”, “contribuir a la projecció del seu ideari sobre el futur de la vida espanyola” i enaltir la seva vida i figura com a “model de virtuts posades al servei de la pàtria”.

Publicitat

Entre el 2000 i el 2003, la fundació va rebre 150.000 euros públics de subvencions per part del Gobierno de José María Aznar. Segons eldiario.es, les donacions directes d’adeptes sumen més de 300.000 euros, que suposen un benefici fiscal pels donants, ja que desgrava.

L’actual president d’honor és Luis Alfonso de Borbón, amic íntim de Santiago Abascal (VOX), el besnet de Franco que en 2019 va ser investigat per un possible frau bancari pels seus negocis a Veneçuela i Panamà. El president executiu és Juan Chicharro Ortega, un general ja retirat que va arribar a exercir com a ajudant del rei Joan Carles I. Aquells que s’omplen la boca del triomf de la Transció espanyola cap a una societat democràtica cada cop ho tenen més complicat.

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut