Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Juan Carlos Campo esgrimeix el retorn de Serret per negar que Espanya sigui un “estat repressor”

|

- Publicitat -

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha utilitzat el retorn de l’exconsellera Meritxell Serret com a exemple que Espanya no és un “estat repressor” ni hi ha “presos polítics”. Segons Campo, Serret és “una persona fugida que ve, es presenta davant el Tribunal Suprem, declara, marxa en llibertat i recull la seva acta”. “Espanya és una democràcia plena que es legitima pel respecte als drets fonamentals”, ha dit, i on hi ha “separació de poders”. Per aquest motiu ha afirmat que l’independentisme no pot esperar d’ell que com a ministre de Justícia “intercedeixi davant els tribunals de justícia”.

Campo ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del diputat de la CUP Albert Botran a la sessió de control del Congrés. Botran ha acusat Campo “d’amagar-se darrere les togues i d’una mesa de diàleg que fa més d’un any que no es reuneix” per no resoldre el conflicte català. Ha recordat que el govern espanyol tenia a l’abast derogar el delicte de sedició i promoure els indults. Si no ho ha fet, ha dit, ha estat per “manca de voluntat política”. “Tenen l’ocasió de fer un pas sincer en aquesta desjudicialització amb una amnistia que permet un pas endavant, perquè amb la repressió ni han aconseguit ni aconseguiran acabar amb nosaltres”, ha conclòs Botran.

Publicitat

En la seva resposta, Campo ha “lamentat” que per a la CUP “només hi hagi el seu tema”, i ha insistit en “l’aposta del seu govern per un diàleg sincer i constructiu per resoldre el conflicte català dins de la Constitució i les lleis”. Aquesta aposta, segons Campo, “és sincera” però “no intercedirà en la tasca dels òrgans jurisdiccionals” perquè “Espanya és una democràcia plena” on hi ha “separació de poders”. “No esperi d’aquest ministre de Justícia que intercedeixi als tribunals de justícia”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut