Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Jové reclama “investigar i provar l’autoria” de l’espionatge patit amb Pegasus

El republicà subratlla que per tal d'investigar i provar l'autoria de l'espionatge, cal que el govern espanyol desclassifiqui certs documents

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, ha reclamat arribar fins al fons per tal d’esclarir el cas d’espionatge que va patir entre els anys 2019 i 2020, i que els Mossos d’Esquadra han confirmat aquest dimarts, 16 de gener. Jové, que ha denunciat públicament la vulneració de drets patida, ha instat a “investigar i provar l’autoria” de l’espionatge, a la vegada que ha subratllat com és d’important el fet que els Mossos hagin confirmat els atacs als telèfons mòbils. 

Jové insisteix que la confirmació de l’espionatge al seu telèfon i al d’altres diputats d’ERC, com el de l’eurodiputada Diana Riba, “corrobora l’anàlisi de Citizen Lab, la a primera institució que va posar blanc sobre negre el cas Pegasus, i també els informes pericials independents aportats”. Assegura que ara que ja s’han provat els fets, és el moment d’investigar i provar-ne l’autoria, però matisa que per aconseguir-ho fa falta “desclassificar documents, tal com ha demanat la jutgessa, però que el govern espanyol ha intentat evitar fins ara”. 

Publicitat

Amb tot, Jové considera que les proves aportades per la policia són “una eina més per defensar-nos” durant el judici que asseurà el republicà al banc dels acusats per haver comès, presumptament, delictes de desobediència, prevaricació i malversació per l’organització de l’1-O.

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge
Publicitat

Opinió

Minut a Minut