Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Josep Rull ja té també via lliure per portar el seu cas a Estrasburg

El TC ha tombat el seu recurs d’empara amb dos vots particulars en contra com en el cas de Turull

Agències 11/05/2021
L'exconseller Josep Rull s'adreça a un seguit de persones que li van donat suport a l'entrada a la presó de Lledoners el 12 de març.

El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d’empara presentat per Josep Rull contra la sentència del Suprem que el condemna per l’1-O. Com ja va passar amb la de Jordi Turull, hi ha dos vots particulars en contra dels magistrats Juan Antonio Xiol i María Luis Balaguer. La sentència, que té com a ponent Ricardo Enríquez, considera que no s’ha lesionat el dret de Rull a la tutela judicial efectiva perquè la decisió del Suprem està “suficientment motivada”. És ja el segon pres que té l’opció de recórrer a la justícia europea.

Els magistrats remarquen que la condemna està justificada perquè Rull “va participar activament posant les bases que van propiciar les condicions de mobilització ciutadana encaminada a la celebració d’un referèndum judicialment prohibit”. A més, afegeix que va “impedir el normal funcionament de l’Estat, que actua en defensa de la legalitat, i també va participar en la convocatòria del referèndum i en la seva realització”. “Tot plegat després d’haver estat prèviament advertit de la il·legitimitat constitucional de tals iniciatives”, conclou.