Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Josep Rius: “Ens vam comprometre amb el diàleg, però això d’esgotar els dos anys ja es veurà”

El portaveu adjunt de Junts al Parlament creu que en aquest període no es pot deixar de banda “el punt de confrontació amb l’estat”

Avatar
Agències 11/08/2021
Roda de premsa de JxCat al Parlament amb Josep Rius, Albert Batet i Mònica Sales aquest dimarts.

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Josep Rius, ha afirmat que els dos anys de marge a la taula de diàleg que van pactar ERC i la CUP “no portaran enlloc”. En una entrevista a La Vanguardia, Rius ha argumentat que aquest temps “no pot servir per deixar aparcat el punt de tensió justa o confrontació intel·ligent amb l’Estat”. “Ens vam comprometre amb el diàleg, però això d’esgotar dos anys ja es veurà. Potser amb dues o tres reunions ja veiem com anirà”, ha afegit. En el mateix sentit, el vicepresident de Junts veu “molt difícil” que el diàleg funcioni i ha assenyalat que el PSOE “hauria de ser molt valent i tractar l’essència del conflicte”, que considera que és l’amnistia i l’autodeterminació.

D’altra banda, el qui va ser cap de gabinet de l’expresident Carles Puigdemont ha explicat que va decidir no entrar al Govern liderat per Pere Aragonès per diversos factors, com el fet que “un partit nou ha de distribuir els lideratges” o que s’ha de tenir “un mínim d’energia i il·lusió” per formar part de l’executiu.