Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Josep Maria Matamala, l’empresari perseguit per la caverna mediàtica, serà el candidat de JxCat al Senat per Girona

L'empresari i amic de Puigdemont va ser regidor i portaveu de CiU a l'ajuntament gironí

|

- Publicitat -

L’empresari Josep Maria Matamala serà el cap de llista de JxCat al Senat per Girona. Amic de Carles Puigdemont, va acompanyar l’expresident a Brussel·les l’octubre del 2017 durant l’inici de l'”exili”, i continua residint a Waterloo. Militant des del 1977 de CDC, i més conegut amb el sobrenom de ‘Jami’, Matamala va ser regidor de CiU a l’ajuntament gironí del 1987 al 1995, per després ser-ne portaveu. La seva pròpia filla i la portaveu adjunta de JxCat al Parlament Gemma Geis ho han confirmat a Twitter. El candidat de JxCat al Senat per Barcelona és l’exconseller de Cultura Lluís Puig, també “exiliat” a Waterloo.

La secció tercera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional va ordenar el 17 de gener reobrir la causa contra els quatre acompanyants que viatjaven amb Puigdemont quan el van detenir a Alemanya al març. Entre ells hi havia el propi Matamala, a més de dos mossos d’esquadra fora de servei, i l’historiador i actual cap de l’oficina de l’expresident Josep Lluís Alay. Tots, a excepció de Matamala, havien comparegut a l’Audiència Nacional citats pel jutge.

Publicitat

El 30 d’octubre, el jutge Diego de Egea va arxivar la causa. Ara, la interlocutòria que signen tres magistrats conclou que l’actuació de tots quatre “estava dirigida a evitar” que fos detinguts en un país que no fos Bèlgica i per tant els torna a investigar per un delicte d’encobriment de rebel·lió.

Genís Boadella i Francesc de Dalmases, números 5 i 6 de la llista de JxCat al Congrés per Barcelona

ACN Barcelona .- El vicepresident del Partit Demòcrata a Barcelona, Genís Boadella, i el diputat parlamentari de JxCat Francesc de Dalmases seran els números 5 i 6 de la llista de Junts per Catalunya al Congrés per la circumscripció barcelonina. Així ho ha anunciat el propi PDeCAT aquest dimecres al vespre, després del Consell Nacional que ha celebrat a l’Hotel Hesperia Tower (l’Hospitalet). Així, Boadella i Dalmases s’uneixen a la llista de JxCat que encapçalarà el president de la Crida, Jordi Sànchez; l’encara consellera Laura Borràs; la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras; i l’eurodiputat del mateix partit Ramon Tremosa. El PDeCAT ha aprovat la totalitat de les candidatures al Congrés i Senat del 28-A.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut