Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Josep Costa recorda que es va negar a donar la mà al rei quan era vicepresident del Parlament

Va passar a la commemoració dels atemptats del 17-A el 2018 i el monarca, ofès pel gest, ja no va intentar saludar cap més autoritat catalana

Redacció 15/06/2021
Arribada del rei Felip VI a l'acte d'homenatge a les víctimes del 17-A a la plaça Catalunya acompanyat de la reina Letizia i del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, el 2018.

Aprofitant l’actualitat del dia, marcada per la presència del rei espanyol al sopar inaugural de la Reunió del Cercle d’Economia, Josep Costa, ha recordat que en un tuit com el 2018, en l’acte de commemoració dels atemptats del 17-A, i com a vicepresident primer del Parlament que era aleshores, es va negar a donar la mà a Felipe VI. El monarca, ofès per aquell gest, ja no va voler saludar cap més autoritat catalana com consellers i secretaris del govern, i es va dirigir només als familiars de les víctimes. Costa, sorneguer, ha cregut oportú recordar-ho el dia en què hi hagut polèmica sobre si el Govern havia d’assistir al sopar o no.