Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Josep Costa: “Qui ha de dimitir és el rei, que és qui tria el ministre de guerra”

L’exvicepresident del Parlament de Catalunya va un pas més enllà de la polémica amb Margarita Robles i la seva defensa de l’espionatge de Pegasus

Redacció 28/04/2022

Els esforços del Gobierno “més progressista de la història” per enterrar l’escàndol de l’espionatge a l’independentisme català són més que evidents amb els intents d’investigacions que no duran a res i la manca d’autocrítica sobre aquest i l’anterior Gobierno, i l’encobriment de les clavegueres del CNI espanyol. Per acabar-ho d’adobar, i malgrat l’estratègia d’ERC i Bildu per acabar aprovant el decret d’Ucraïna, els republicans ara també són els dolents de la pel·lícula per l’executiu espanyol, com si aquests no en tinguessin prou en ser espiats.

Tota la polèmica la va rematar la ministra de Defensa Margarita Robles, que ha estat el punt de mira de totes les crítiques per blanquejar l’espionatge davant les “il·legalitats de l’independentisme”. En aquest sentit, l’exvicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, no ha sortit ben bé en defensa de la ministra a qui tot l’independentisme demana ara la dimissió, sinó que ho ha portat encara més enllà. “Demanar-ne la dimissió no té gaire sentit”, ha dit en una piulada on ha explicat que , “a Espanya qui tria el ministre de la guerra (i que ens fa la guerra bruta), és la monarquia, que també controla el negoci de les armes i les clavegueres”. La conclusió de Costa, per tant, és que “qui ha de dimitir és el rei”, i ja de pas, ha remarcat que “el que cal és la República Catalana”.