Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Josep Costa després que el TSJC mantingui el 14-F: “Després d’això hauria de dimitir algú”

El vicepresident del Parlament també s’ha dirigit a Salut per “no justificar bé” els informes en els quals s’ha basat el decret aprovat pel Govern

Redacció 19/01/2021

El vicepresident primer del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, ha assegurat aquest dimarts que “hauria de dimitir algú” després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi suspès, de manera cautelar i provisional, l’ajornament de les eleccions, i manté així en vigor la convocatòria del 14 de febrer.

“Penso que després d’això hauria de dimitir algú”, ha sostingut en una anotació en el seu compte de Twitter que ha recollit La República, sense concretar a qui es refereix. Més tard, Costa ha respost les crítiques de la diputada d’ERC, Anna Caula, que l’acusava de fer massa “politiqueig”, a la qual cosa el vicepresident del Parlament li ha recordat que “dijous vaig advertir-vos que per ajornar el 14-F calia base legal i una bona justificació”, i ha apuntat que els informes de Salut i Exteriors “no ho han expressat bé als seus informes”. “Aquesta videoconferència no l’heu filtrat perquè no us va bé per difamar-me”, li ha etzibat Costa a la diputada republicana.

La presidenciable de JxCat, Laura Borràs, també s’ha pronunciat respecte la petició de Costa. “Estem a favor de la llibertat d’expressió i tothom en pot fer ús, també el vicepresident del Parlament”, ha recordat. En aquest sentit no ha volgut entrar en valoracions i ha assenyalat que el Govern de la Generalitat ha donat totes les explicacions necessàries. També ha subratllat que es va fer una taula de partits i ara “som on som”, atribuint el problema a la “inseguretat democràtica permanent” que hi ha al país.