Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Jordi Sànchez, sobre JxCat: “Menteixen els que diuen que serà el centredreta independentista”

|

- Publicitat -

El diputat de JxCat suspès al Congres, Jordi Sànchez, ha fet una crida a reordenar l’espai que representa JxCat, PDeCAT i la Crida Nacional per la República per a encarar la nova etapa que arriba després de la sentència del Tribunal Suprem als líders processats per la justícia espanyola, i adverteix que no serà “l’espai de cendredreta independentista”. En una entrevista d’Europa Press, Sànchez ha considerat que la reordenació de l’espai polític de JxCat ha de servir per a impulsar una organizació “radicalment democràtica, eficaç i previsible” en la seva acció política.

“No es tracta de fer un partit en el sentit tradicional”, ha apuntat Sànchez, argumentant que dins de JxCat conviuran persones ideològicament plurals. És per això, ha avisat, que s’equivocaran els que busquin l’hegemonia de qualsevol ideologia dins de JxCat, i creu que la reordenació de l’espai ha d’estar encarrilada abans d’acabar aquest any i “ben resolt” abans de la pròxima primavera.

Publicitat

El paper del president Puigdemont

Sobre el paper que ha de jugar el president legítim Puigdemont, Sànchez creu que ha de ser “la persona que exerceixi el lideratge natural d’aquest projecte”. En relació a la figura del també expresident de la Generalitat Artur Mas, creu que “no té intenció d’encapçalar cap llista” en unes futures eleccions, encara que ha descartat que sigui el moment de parlar de candidats i llistes.

PDeCAT i la Crida

Sànchez ha assegurat que el partit que presideix Bonvehí està realitzant el seu procés de reflexió, i ha confiat que la direcció i militància “sapiguen valorar el que és millor per a ser lleials i més útils al projecte d’una Catalunya independent”. A més, ha reivindicat la Crida, moviment polític que presideix, destacant que segueix el seu camí “amb discreció i sense obrir polèmiques que tant agraden a alguns”.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès

Segons el pres polític, el cicle electoral d’aquest any ha obligat a la Crida “a ser especialment discreta per a evitar confusions, però, tot i això, va teixint en totes les comarques un creixament polític que creu que la màxima transversalitat és la millor manera de seguir defensant, després de l’1-O, que Catalunya pugui exercir de manera eficaç el dret a l’autodeterminació”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut