Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Jordi Sànchez ofereix “lleialtat absoluta” als acords amb ERC i demana una estratègia compartida

|

- Publicitat -

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ofereix a ERC “lleialtat absoluta” als acords que es basteixin. En una entrevista a l’Ara, Sànchez ha remarcat que cal una “estratègia compartida” per evitar els “errors” de l’anterior legislatura. “El que no pot passar és que encarem la pròxima legislatura sense resoldre-ho, això, perquè aleshores tindríem de nou un guirigall”. ha afegit. Sànchez aposta per negociar la legislatura i no el govern. Segons ha afirmat, no fer-ho seria “enormement irresponsable” perquè abocaria el futur president Pere Aragonès a unes “tensions i una inestabilitat” que “no es mereix ni ell ni el ciutadà”. “El que necessitem ara és posar-nos d’acord i garantir 4 anys d’un govern i d’una majoria sòlida”, ha conclòs.

Sànchez ha insistit que l’independentisme ha aparèixer amb una veu plural però coordinada per parlar a la població de Catalunya i per interpel·lar el Gobierno i les institucions europees.

Publicitat

Preguntat per si vist el resultat del 14-F va ser un error no anar en coalició amb el PDeCAT, ha respost que no li toca a JxCat fer una reflexió. “El que ens dol és que hi hagi hagut 75.000 vots que no han estat útils a l’independentisme”, ha afegit.

I respecte a la voluntat de l’expresident Artur Mas de “reconciliar” JxCat i el PdeCAT, Sànchez s’ha mostrat absolutament obert a “continuar sumant persones però no sigles”. En aquest sentit, ha afirmat que qualsevol afiliat i votant del PDeCAT serà benvingut.

Et pot interessar  Junts diu que Aragonès "encara té marge" per pactar els pressupostos amb ells si accepta les seves condicions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut