Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Jordi Sànchez exigeix a Casado que es retracti públicament i l’indemnitzi per un delicte de calúmnies

El secretari general de JxCat demana que el líder del PP l’indemnitzi amb 24.000 euros, que destinarà a entitats per la llengua catalana

Agències 23/12/2021
L'exsecretari general de Junts, Jordi Sànchez. Imatge del 21 de novembre del 2021.

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha presentat una demanda de conciliació obligatòria i prèvia a una querella contra el president del PP, Pablo Casado, per un delicte de calúmnies. Concretament per les declaracions de Casado en què va acusar Sànchez de destrossar un cotxe de la Guàrdia Civil durant la concentració davant de la conselleria d’Economia del 20 de setembre del 2017.

El dirigent de Junts demana a Casado que es retracti públicament en una roda de premsa i a les xarxes, i que pagui una indemnització de 24.000 euros, que destinarà a entitats que treballen a favor de la llengua catalana. En cas de no accedir a la demanda de coalició, la defensa de Sànchez té previst continuar amb la querella.

Les declaracions de Casado de diumenge passat eren la resposta a la querella que JxCat havia anunciat contra el líder dels populars per incitar l’odi per haver dit que a Catalunya no es deixava anar al lavabo als alumnes que parlen castellà. Segons Sànchez, les noves paraules de Casado acusant-lo de destrossar un cotxe de la Guàrdia Civil són constitutives d’un delicte de calúmnies propagades amb publicitat, d’acord amb el previst als articles 205 i 206 del Codi Penal.

El text de la demanda recorda que les declaracions del president del PP contradiuen els fets declarats provats per la Sala 7 penal del Tribunal Suprem en la seva sentència sobre l’1-O.