Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Jordi Sànchez: “Esquerra i Junts estem obligats a mirar endavant”

El secretari general de JxCat remarca que el principal probleman entre els negociadors és “la manca de plena confiança”, però ho veu “reversible amb el temps”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 09/05/2021

Junts i ERC segueixen tirant-se els plats pel cap després que Pere Aragonès hagi expressat la voluntat de concórrer en solitari a la formació de Govern, amb el suport de Junts però sense incloure’ls a l’executiu.

En aquest sentit, el pres polític i secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha atribuït els problemes de les negociacions en “la manca de plena confiança entre els interlocutors”, però també assegura que això “és reversible amb el temps”. Sànchez diu que el fet de no haver arribat encara a un acord és “responsabilitat de tots”. En una entrevista al Preguntes Freqüents de TV3, Sànchez ha defensat la via de la confrontació que els allunya d’ERC, assegurant que “ho és tot”, ja que l’estat espanyol així ho ha imposat des de la tardor del 2017.

Amb tot, Sànchez conclou que “no podem construir un país i guanyar la independència amb el retrovisor posat” i afirma que “Esquerra i Junts estem obligats a mirar endavant.”