Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Jordi Sànchez diu que en les pròximes setmanes institucions bancàries de fora el país avalaran els 5,4 MEUR

El dirigent de JxCat demana aportacions als afiliats per evitar que s’embarguin els béns de les persones afectades

Agències 20/07/2021
Primer pla del secretari general de JxCAT, Jordi Sànchez, en roda de premsa a Tortosa. Imatge del 9 de juliol del 2021. (Horitzontal)

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, diu que en les pròximes setmanes institucions bancàries de fora el país avalaran els 5,4 MEUR que reclama el Tribunal de Comptes per l’acció exterior de la Generalitat entre el 2011 i el 2017. En una carta dirigida als afiliats, Sànchez fa una crida a fer aportacions en les pròximes 48 hores per evitar que s’embarguin els béns de les persones afectades per aquesta causa. El dirigent de Junts també afirma que les entitats financeres del país no han accedit a concedir l’aval per la “pressió mediàtica i d’organismes de l’Estat”. Sobre la decisió del Tribunal de Comptes de denegar una pròrroga per pagar les fiances, Sànchez diu que és “arbitrària” i “sense precedents”.

“Cap d’ells va cometre cap irregularitat i avui estan perseguits simplement per haver format part com alt càrrec a l’administració de la Generalitat entre la consulta del 9N i el referèndum de l’1 d’octubre”, afirma Sànchez en la carta.