Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Jordi Sànchez contacta amb Aragonès per reclamar una trobada urgent “al més alt nivell”

|

- Publicitat -

JxCat assegura que el seu secretari general, Jordi Sànchez, ha contactat amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per demanar-li una reunió “urgent” després de l’acord amb els comuns pels pressupostos del Govern.

Segons fonts de Junts, Sànchez va parlar ahir amb Aragonès per reclamar una trobada “al més alt nivell”, en entendre que l’entesa entre el president i En Comú Podem “altera” la majoria del 52%. Així es va expressar ahir la vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, per valorar l’anunci de l’acord entre Aragonès i el grup que lidera Jéssica Albiach, i que va permetre que el Parlament donés llum verda a la tramitació dels comptes. A Presidència del Govern i a Esquerra, però, no els consta cap contacte.

Publicitat

Artadi defensa que, des de la sala de premsa del Parlament, Junts vol analitzar dos elements en la reunió que demana a ERC. D’una banda, revisar els acords amb els republicans que formen part del pacte de legislatura, i decidir com es resolen els que no s’estan complint. Va posar com a exemples la coordinació a Madrid o la taula de diàleg. I, d’altra banda, abordar com es dona recorregut a la legislatura del 52% per seguir avançant cap a la independència.

Fonts del partit que presideix Carles Puigdemont asseguren que Sànchez ha contactat amb Aragonès -i no amb el seu partit- per analitzar l’escenari que s’obre a partir d’ara. Tot i això, des de la Presidència de la Generalitat com des del partit republicà afirmen a l’ACN que no els consta cap trucada ni missatge de Sànchez a Aragonès.

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha explicat aquest dimarts al matí que “formalment” no els ha arribat cap petició de reunió. Ha recordat que ja hi ha espais de coordinació i que segur que es podrà parlar de què ha passat en les negociacions dels pressupostos. També ha obert la porta, si s’escau, a una convocatòria ‘ad hoc’ per abordar aquesta qüestió. Vilalta, però ha volgut posar l’accent en els fets i en què aquest dilluns Junts hagi votat el mateix que ERC en la tramitació dels pressupostos. “Aquí no hi va haver cap discrepància”, ha assenyalat.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura

Tot i les crítiques, segons Artadi, l’acord entre ERC i comuns “no altera el contingut principal” dels pressupostos i “no suposa un gir de 180 graus”. Per aquest motiu, ha afirmat que segueixen sent els “pressupostos Giró”. Però, en canvi, segons ha dit, aquest pacte sí que “alerta” la majoria independentista i ha avisat que això “ha de tenir conseqüències”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut