Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Jordi Martí creu que ERC acabarà sumant-se al “govern d’esquerres” de Barcelona per les coincidències

El portaveu dels comuns retreu a Maragall que "sempre prioritza" un acord entre sobiranistes "encara que sigui amb la dreta"

|

- Publicitat -

El portaveu de BComú, Jordi Martí, està convençut que el grup municipal d’ERC s’acabarà sumant al “govern d’esquerres” del socialista Jaume Collboni, malgrat que aquest govern progressista fos impulsat amb els vots del PP. Martí assegura que hi ha grans “coincidències programàtiques” amb els comuns, el PSC i amb ERC, perquè tots tres són “progressistes”. El portaveu va expressar-se així durant una entrevista a Betevé, en la qual també va abordar el ple d’investidura que, en un gir de guió d’últim moment, va acabar amb Jaume Collboni investit com a alcalde després que BComú li seguís el joc al PP, i impedint una vegada més el govern independentista que també reclama bona part de la ciutadania.

Martí ha admès la part de responsabilitat de la seva formació en el moviment per evitar un govern independentista tant el 2019 com ara, però, també ha tingut la barra d’atribuir la responsabilitat a Ernest Maragall, perquè “sempre prioritza” aquest acord entre sobiranistes “encara que sigui amb la dreta”, un fet que ha considerat un “error històric”.

Publicitat

Tanmateix, el portaveu continua insistint que Barcelona és una ciutat “progressista”, motiu pel qual el tripartit PSC-Comuns-ERC permetria, amb 24 regidors, permetria un govern “sòlid”. El nou alcalde ja té en ment l’entrada dels comuns al govern municipal, tot i que una de les exigències del PP era que no hi entrés, però faltaria veure si tant el PSC com ERC estarien disposats a pactar. “ERC té una enorme coincidència programàtica amb nosaltres. Si entenguessin que aquesta ciutat és progressista trobaríem la manera de posar-nos d’acord” va expressar Martí.

Et pot interessar  Wagensberg es retroba amb els diputats d'ERC a Suïssa sis mesos després de marxar a l'exili

De fet, el portaveu dels Comuns ha recordat que després que el 2019 Maragall guanyés les eleccions però no pogués arribar a l’alcaldia per la investidura alternativa d’Ada Colau amb els vots de Manuel Valls, “tres setmanes després estàvem pactant els pressupostos”.

A parer de Martí, ara cal deixar passar la voràgine electoral tant del 28-M com del pròxim 23 de juliol, però després d’aquesta cita electoral, es podrà començar a parlar de l’Ajuntament de Barcelona i d’aquest pacte d’esquerres.

Martí ha reiterat que la voluntat dels Comuns no és entrar al govern, sinó formar aquest tripartit d’esquerres, i ha desitjat que el Jaume Collboni que estarà al capdavant de la ciutat sigui el que ha format coalició amb ells durant set anys, i no el de la campanya electoral.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut