Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Jordi Cañas implora a Albares que censuri les veus crítiques que “denigren” l’Estat espanyol davant la UE

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Ciudadanos Jordi Cañas ha reclamat al ministre d’Assumptes Exteriors, José Manuel Albares, que impedeixi l’ús de les delegacions catalanes a l’exterior per “injuriar i denigrar” Espanya i les seves “institucions democràtiques”.

La petició arriba com a resposta a les declaracions del 22 de març de la delegada adjunta del Govern davant la Unió Europea, Erika Casajoana, que en una compareixença davant una comissió del Parlament de Flandes va demanar a Europa que defensi els valors europeus a Catalunya amb la “mateixa energia” que a Ucraïna i Moscou. “No poden dir als ucraïnesos que són els campions dels valors europeus i llavors mirar cap a un altre costat quan Espanya ens trepitja”, va afegir.

Publicitat

A la missiva Cañas considera aquesta intervenció “inacceptable” i lamenta que repeteix “l’estratègia” que, a parer seu, ja feien les delegacions a l’exterior abans dels fets del 2017, una “campanya estratègicament planificada i implementada” per “deslegitimar” la imatge internacional d’Espanya.

Alhora, deplora que al mateix acte en què Casajoana va fer aquestes declaracions, també va intervenir el delegat de la Generalitat a la UE, Gorka Knör, que va “denunciar la supressió de llibertats democràtiques per part de la Justícia espanyola i altres òrgans estatals, com la Junta Electoral Central”.

Tot plegat, qualifica Cañas, una “calúmnia intolerable” i una “manca de respecte” a les víctimes ucraïneses. L’eurodiputat taronja considera “absolutament inacceptable” que l’executiu espanyol i les seves delegacions diplomàtiques “no intervinguin immediatament” davant d’aquesta situació i permetin un “conducta improcedent” amb “passivitat i inacció còmplice”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut