Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Jordà troba una “aberració extrema” que l’Estat demani al Govern reformar la llei de sequera per evitar portar-la al TC

L'exconsellera i ara candidata espera que el PSC defensi el text original que va votar i "no se situï a l'altre cantó de la taula"

|

- Publicitat -

La número dos d’ERC a les eleccions del 23-J, es mostra contundent després del xantatge que la Moncloa ha fet al Govern de la Generalitat perquè reformi la llei de sequera i així evitar portar-la al Tribunal Constitucional. La candidata, que aquest dilluns ha celebrat una roda de premsa juntament amb Gabriel Rufián a l’ACN, considera una “aberració extrema” la nova ingerència del govern espanyol en les polítiques de l’executiu català.

Jordà ha constatat que, mentre Catalunya està patint una de les sequeres “més severes i persistents”, la Moncloa es planteja tombar la norma que tant va costar d’aprovar al Parlament, i que finalment va tirar endavant amb l’impuls de Junts i els vots a favor d’ERC i el PSC. En aquesta línia, l’exconsellera ha assegurat que espera que el PSC defensi el text original que va votar i “no se situï a l’altre cantó de la taula”: “Vull entendre que el PSC és el PSC. No em passa pel cap que no pugui ser així”. Amb tot, l’ara candidata d’ERC al Congrés ha subratllat que el Govern “tirarà endavant” la llei.

Publicitat

El govern espanyol va iniciar la setmana passada un procés de conciliació amb la Generalitat per reformar la llei de la sequera i així evitar dur-la al Constitucional. La llei catalana preveu que qualsevol actuació per pal·liar la sequera exigeix una intervenció immediata per part de l’administració pública que fa impedeix la contractació ordinària o d’urgència. No obstant això, la Moncloa sosté que la tramitació d’emergència ha de ser un procediment totalment excepcional que s’ha de limitar a l’estrictament imprescindible per solucionar una situació extraordinària i que cal justificar en cada cas, de manera que exigeix al govern català que modifiqui la normativa.

Et pot interessar  ERC demana concrecions al govern estatal en la conversió de la comissaria de Via Laietana en un "lloc de memòria"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut