Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Joana Ortega i Marc Solsona es perfilen per liderar el PDeCAT

|

- Publicitat -

L’exvicepresidenta del Govern i exdirigent d’Unió Joana Ortega es perfila per ser la nova presidenta del PDeCAT, acompanyada de l’actual portaveu del partit, Marc Solsona, com a secretari general, en el congrés que faran el 15 i 16 de maig, han explicat fonts de la formació a Europa Press.

Segons ha publicat ‘El Periódico’, qui va ser la candidata del PDeCAT a les eleccions catalanes, Àngels Chacón, finalment ha decidit no presentar cap candidatura per encapçalar el partit, i substituir en el càrrec David Bonvehí, i podria jugar un altre rol dins la formació.

Publicitat

El congrés extraordinari del PDeCAT es va convocar quan el partit no va aconseguir obtenir representació al Parlament després dels comicis del 14 de febrer.

Arran d’aquests resultats, la mateixa Chacón va argumentar que els va faltar temps per explicar el projecte del PDeCAT i tenir “veu pròpia”, i que els va afectar la crida dels partits al vot útil i els missatges que advertien que no tenien possibilitats d’entrar a la cambra catalana.

Malgrat això, el partit sempre ha reivindicat com un motor la seva fortalesa municipal i la seva presència al Congrés, punts que s’emfatitzen de cara a abordar escenaris com el de les futures eleccions municipals, previstes el 2023.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut