Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Joan Tardà “trist i decebut”: ERC no “ha plantat cara a la Llei Memòria històrica del PSOE”

|

- Publicitat -

El dictamen de la llei de memòria democràtica impulsada pel Gobierno ha superat aquest dilluns a la tarda la votació en la Comissió Constitucional del Congrés gràcies al ‘sí’ d’EH Bildu, PNB i PDeCAT sumats al del PSOE i Unides Podem. ERC i JxCat s’han abstingut i continuaran negociant el text fins a la pròxima votació en el ple de la cambra baixa.

Davant l’abstenció de Podem, l’exlíder d’ERC al Congreso, Joan Tardà, està “trist i decebut”. Així ho deixa palès en una piulada i denuncia que porten un munt d’anys “tibant/denunciant la impunitat per part de tants afiliats” i exclama que “no mereixia aquest final mentider blanquejat per nosaltres”. Finalment apunta: “Érem la darrera veu de les víctimes”.

Publicitat

El dubte de si ERC se sumaria o no a la llei de memòria històrica no s’ha resolt fins aquesta tarda. La diputada d’ERC, Carolina Telechea, ha anunciat l’abstenció dient que els republicans no votarien a favor perquè la norma “no s’atreveix” a fer “veritable justícia i reparació”. Telechea ha lamentat que no es toqui la llei d’amnistia de 1977 “perpetuant un model d’impunitat” ni es reconegui la responsabilitat de l’estat “que s’hauria de traslladar a la realitat amb indemnitzacions per les causes anul·lades per llei i el retorn de tots els béns robats pel feixisme als seus legítims propietaris”. “Volen aprovar un text ambiciós simbòlicament i molt fluix en la part efectiva”, ha dit.

Et pot interessar  Wagensberg es retroba amb els diputats d'ERC a Suïssa sis mesos després de marxar a l'exili

Pel que fa a Junts, també s’hi han abstingut i el seu diputat, Josep Pagès ha criticat que la norma és “insuficient”. “El que hi ha són molt pocs actes de reparació i massa retòrica i simbolisme”, ha afirmat Pagès, que ha demanat que es reconegui la condició de víctima a la nació catalana i el canvi d’ús de la comissaria de Via Laietana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut