Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Joan Tardà dispara contra un govern només d’ERC i Junts: “Seria un fracàs i un Vietnam diari”

|

- Publicitat -

L’exdiputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha alertat que repetir un govern només de JxCat i ERC sense altres pactes governamentals seria un “fracàs”. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, Tardà ha afegit que podria néixer “molt viciat” i que seria un “Vietnam diari”. L’exdiputat espera que el partit de Carles Puigdemont no sigui tan “suïcida” com per provocar noves eleccions. Un fet que, segons ha qualificat, seria “imperdonable” i una “irresponsabilitat suprema”. Pel que fa a la candidata de JxCat Laura Borràs creu que va cometre irregularitats deliberadament però descarta que se la veti per ocupar càrrecs al Parlament o al Govern. Segons ha argumentat, “el resultat seria pitjor que no pas el benefici”.

Tardà ha insistit en la seva aposta per un govern de front ampli que inclogui JxCat, CUP i comuns i subratlla la importància que siguin majoria els partits d’esquerres dins de l’executiu. Preguntat per les possibilitats que els comuns entrin a un govern tenint en compte els vetos creuats, Tardà ha recordat que ha estat possible un govern de coalició a Espanya entre dos partits “barallats” com el PSOE i Unides Podem. En aquest context, ha instat la CUP i comuns a fer un “pas endavant” i “deixar-se de punyetes”.

Publicitat

L’exdiputat també s’ha dirigit a l’expresident Carles Puigdemont per dir que no té cap altre propòsit seriós que combatre l’hegemonia d’ERC. Tardà un cop més ha disparat a tort i a dret contra els que teòricament haurien de ser els seus principals aliats. I si ho fa en plenes negociacions en aquests termes tan desbocats per alguna cosa serà.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut