Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Joan Mangues denuncia la “presumpta” salutació feixista d’un diputat de Vox

|

- Publicitat -

L’activista català, Joan Mangues, davant l’acte de S’ha Acabat! a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha posat de manifest que un diputat electe “presumptament” ha fet una salutació feixista.

Es tracta d’un fet greu i inacceptable, ja que un representant de la ciutadania no hauria de poder fer apologia dels moviments polítics que van causar el genocidi més gran del segle XX.

Publicitat

Mangues ha fet una piulada en la qual es veu un noi amb el braç dret alçat, amb un gest que presenta clares similituds amb la salutació feixista nazi imposada primer per Adolf Hitler, i que després Francisco Franco va fer obligatòria durant la dictadura.

Cal destacar que és especialment reprovable que es faci aquest símbol en una universitat, ja que aquestes institucions són l’espai en el qual es desenvolupa la identitat política que possiblement representarà el poble català en el futur.

No sorprèn a ningú que el diputat que ha fet aquest gest pertany a la bancada de Vox. Mangues ha afirmat que el diputat és Alberto Tarradas i ha lamentat que és “un membre d’una cambra democràtica fent enaltiment del feixisme en un recinte universitari”.

El militant ha etiquetat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i a la seva vicepresidenta, Alba Vergés, i els ha demanat que aquest gest no quedi impune.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut