Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Janet Sanz fa l’ull viu: Celebra la congelació de tarifes del transport públic i alhora reclama més diners per ampliar-lo

|

- Publicitat -

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha celebrat la congelació de tarifes al transport públic per al 2022 anunciada aquest divendres pel vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori i president de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Jordi Puigneró.

Sanz, però, ha reclamat més diners per poder ampliar el servei “en un context d’emergència climàtica, social i econòmica”. Així ha exigit a la Generalitat que activi les taxes i els impostos que estiguin al seu abast, i al govern estatal que es comprometi a buscar més recursos per no haver de rebaixar el servei i que la ciutadania no hagi d’aportar més diners.

Publicitat

Hàbilment, Sanz ha amagat les dues cares de Podemos, ja que exigeix els “incompliments de la Generalitat” però no explica que l’executiu espanyol, que Podemos i PSOE conformen, també incompleix els seus compromisos amb Catalunya.

A parer de Sanz, la congelació de tarifes és “indispensable” perquè els treballadors que utilitzen diàriament el transport públic “no surtin penalitzats” sinó, al contrari, “siguin els primers beneficiats” d’un servei “de qualitat” que garanteixi “el seu dret a la mobilitat”.

Per això ha afirmat que des de l’Ajuntament es demana que la Generalitat, “després de molts incompliments” a la llei de canvi climàtic o altres com la de finançament del transport públic, “pugui tirar endavant” impostos i taxes al seu abast per aconseguir més finançament. “Ho ha fet amb l’impost de CO2 -ha dit Sanz- però cal anar molt més enllà perquè el finançament del transport públic necessita més recursos”.

De la mateixa manera ha reclamat al govern de l’estat que “es comprometi” a buscar més diners per al transport públic. “Ara mateix hem recuperat l’aportació que feia el govern del PP, que són 140 milions. Però és una aportació inferior a la que fem des de la ciutat de Barcelona, que són 179 milions”, ha indicat la tinenta d’alcaldia.

En tot cas, ha considerat una “línia verda” el fet que en el proper de Consell d’Administració de l’ATM del desembre es proposi una congelació de tarifes el 2022 “que no suposi cap retallada de servei del transport públic”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut