Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Janet Sanz declara als jutjats acusada de prevaricació, obstrucció a la justícia i coaccions

|

- Publicitat -

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, ha defensat davant d’un jutge “l’interès públic” de convertir la Casa Buenos Aires en un equipament per a gent gran i el barri. Sanz ha declarat arran d’una querella interposada l’octubre del 2020 per dues propietats, la congregació dels Pares Paüls i la London Private Company. Segons ha explicat als mitjans després de declarar, ha donat resposta a les preguntes del jutge d’instrucció i també a les preguntes de la defensa per “aclarir i situar” que la proposta i l’actuació del consistori responen a “l’interès públic i general”. En aquest sentit, ha explicat amb “normalitat i tranquil·litat” tot el procés urbanístic iniciat el 2019 que ha arribat fins a l’expropiació.

Els querellants l’acusen de prevaricació en la modalitat omissiva, omissió del deure de perseguir delictes, obstrucció a la justícia i coaccions. La querella té a veure amb la modificació del Pla General Metropolità (MPGM) aprovada pel plenari al novembre i que permetia a l’Ajuntament iniciar l’expropiació de la Casa Buenos Aires per valor d’uns 3,5 milions d’euros. La modificació del pla permetia, així, que el consistori adquireixi l’antic hotel i li canviï la qualificació per fer-hi 37 allotjaments per a gent gran i joves i equipaments de barri i el catalogui per protegir la seva singularitat arquitectònica.

Publicitat

Sanz ha recordat que just fa dos anys es va iniciar el procés que s’ha consolidat amb la modificació del planejament urbanístic perquè la Casa Buenos Aires sigui una finca que es protegeixi, es catalogui i tingui uns usos destinats a la gent gran i al barri de Vallvidrera. La tinenta d’alcaldia ha remarcat que l’objectiu de la ciutat era tirar endavant una proposta “en el marc de la legalitat i sempre ajustada a dret” per protegir el valor patrimonial de l’edifici i alhora impulsar-ne els usos públics i corregir els “dèficits” dels barris de muntanya. “Hi ha un interès públic, general, per tirar endavant la proposta motivat i justificat, ajustat a dret”, ha conclòs.

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra

De fet, fonts municipals recorden que la modificació del planejament va ser aprovada per la totalitat dels membres de la comissió de govern, i en el plenari, per majoria absoluta. Sanz espera que la querella s’arxivi i ofereix “plena disposició” per part de l’Ajuntament per donar les explicacions necessàries. De moment, però, encara hi ha declaracions pendents convocades pel jutge d’instrucció. En relació al procés d’expropiació, la regidora ha assegurat que ja va obtenir la llum verda en la subcomissió d’urbanisme de la Generalitat l’1 de març. “A partir d’aquí s’ha de publicar al DOGC i iniciar tots els treballs per fer efectiva la catalogació d’usos públics”, ha indicat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut