Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Ja és oficial: El Govern posposa les eleccions fins al 30 de maig

L’executiu ha aprovat el decret que confirma la celebració dels comicis el 30 de maig i defensa que el 14-F hi havia un “risc inassumible” en l’àmbit sanitari

Agències 15/01/2021
Meritxell Budó, consellera de presidència i Pere Aragones, vicepresident del govern

El Govern ha signat aquest divendres a la tarda el decret d’ajornament de les eleccions, en què deixa sense efecte la convocatòria del 14-F. Ho han fet en una reunió del consell executiu extraordinari que s’ha celebrat després de la taula de partits on el Govern ha plantejat endarrerir els comicis fins al 30 de maig. En una declaració institucional, el vicepresident del Govern en funcions i la consellera de Presidència, Pere Aragonès i Meritxell Budó, han anunciat que els comicis se celebraran el 30 de maig -es convocaran més endavant- i han justificat el canvi de data “perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot”. L’executiu haurà de fer altres canvis, com ara una modificació del cens electoral.

Entre els partits, la proposta ha comptat amb un consens “majoritari”, a excepció del PSC que apostava per ajornar-les només un mes i celebrar-les el 14 o el 21 de març. Aragonès ha agraït la “predisposició” dels grups per col·laborar amb l’executiu i els ha instat a no contribuir a “confondre més la ciutadania per pur càlcul electoral”. “Siguem repsonsables i estiguem a l’altura de les dificultats del moment”, ha afegit.