Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Israel intensificarà els bombardejos sobre Gaza

L'últim balanç de víctimes mortals a Gaza s'eleva a prop de 4.400 des de l'inici del conflicte

|

- Publicitat -

Els bombardejos de l’exèrcit d’Israel a la Franja de Gaza s’intensificaran de cara les properes hores, segons ha anunciat el mateix exèrcit, que al·lega també la creixent la tensió a la frontera amb el Líban per a justificar aquest gest. Els atacs militars tindran lloc especialment al nord de Palestina, on Israel ha recomanat l’evacuació de 14 comunitats més del nord davant l’escalada del conflicte amb Hezbol·là.

“Està jugant un joc molt i molt perillós Hezbol·là. Està escalant la situació i aprofitant per atacar civils i soldats israelians”, ha criticat un dels portaveus militars d’Israel, el coronel Jonathan Conricus, en un vídeo publicat a X. “Està realment disposat el Líban a posar en perill a posar en perill el que queda de la prosperitat i la sobirania libaneses pels terroristes de Gaza?”, s’ha preguntat en veu alta Cornicus. “Aquesta és una pregunta que les autoritats del Líban s’han de fer i respondre. Perquè Hezbol·là està agredint i arrastrant el Líban a una guerra on no guanyarà res i on pot perdre molt”, ha avisat el coronel israelià.

Publicitat

En paral·lel, el govern de Síria ha acusat aquest diumenge Israel de bombardejar i inutilitzar els aeroports de Damasc i Alep, obligant a desviar tots els vols a l’aeroport de Latakia, al nord del país. Durant aquesta passada nit i matinada, els bombardejos d’Israel sobre la Franja de Gaza han deixat més de 50 morts, ha xifrat Hamàs. L’últim balanç de víctimes a Gaza s’eleva a prop de 4.400 des de l’inici del conflicte, segons l’últim balanç del Ministeri de Salut de Palestina.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut