Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Isabel Rodríguez: El president vol “avançar en la convivència” a Catalunya

|

- Publicitat -

No avancem i seguim sentint la mateixa cançó. La nova portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha negat aquest dimarts que el seu relleu del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a responsable de Política Territorial impliqui cap “canvi de direcció” en l’estratègia del govern espanyol respecte a Catalunya. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha afirmat que ella desplegarà els eixos de les polítiques que ha posat en marxa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que passen per “avançar en la convivència” i “aprofitar” els “canals” de diàleg oberts entre els dos governs.

En tot cas s’ha mostrat convençuda que cal abordar el debat sobre Catalunya en termes que vagin més enllà de les reivindicacions de l’independentisme, i ha posat com a exemple el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) que ha de permetre una reconversió de la planta de Seat a Martorell.

Publicitat

Preguntada pel fet que una castellanomanxega com ella –fins ara alcaldessa de Puertollano- assumeixi les regnes de la política territorial, Rodríguez ha volgut deixar clar “l’afecte” que sent “pels catalans i les catalanes”, i ha destacat “el lideratge de Catalunya en molts àmbits”, i en especial en l’industrial. En aquest marc ha recordat els vincles entre Catalunya i Castella-La Manxa pel fet que molts castellanomanxecs van emigrar a Catalunya atrets per les “oportunitats” que oferia fruit de la seva indústria.

En tot cas ha afirmat que en l’encàrrec que ha rebut de Pedro Sánchez per liderar la política territorial “no hi ha un canvi de direcció” respecte a l’actuació de Miquel Iceta. “El president s’ha expressat amb absoluta claredat en aquest sentit: es tracta de recuperar una senda de diàleg amb l’únic objectiu clar de millorar la convivència i donar tranquil·litat a la societat catalana”. Ha afirmat que no té coneixement de la data en què se celebrarà la Comissió bilateral Estat-Generalitat que el govern espanyol volia celebrar abans de l’agost, però que es podria endarrerir fruit del relleu del govern espanyol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut