Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Irrisoria multa de la JEC a Sánchez per fer trampes durant la campanya

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Central (JEC) ha resolt sancionar amb 500 euros de multa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per haver fet campanya des de La Moncloa abans dels comicis del 10 de novembre, perquè considera que suposa una vulneració del principi de neutralitat dels poders públics.

En la resolució, l’organisme arbitral, que s’ha reunit aquest dijous, assenyala que Sánchez, llavors en funcions, “va incórrer en la infracció tipificada en l’article 153.1 de la Llei orgànica del règim electoral general” perquè va utilitzar les dependències del palau de La Moncloa i el web de la Presidència per a una entrevista que va concedir a La Sexta a l’octubre.

Publicitat

La JEC considera que el cap de l’executiu ha infringit “el principi de neutralitat que qualsevol poder públic ha de respectar durant el procés electoral”, en aplicació de l’article 50.2 de la llei electoral.

Et pot interessar  Cap sorpresa: l'entitat espanyolista Manos Limpias admet que va basar la denúncia contra Begoña Gómez en notícies possiblement falses
Publicitat

Opinió

Minut a Minut