Dijous, 26 de gener de 2023 - Edició 1645
La República

Investiguen l’acte de clausura de l’hospital d’Ifema de Madrid després de vulnerar les normes de l’estat d’alarma

De l’alegria d’acomiadar els últims pacients afectats per la Covid-19 d’Ifema, a que l’alcalde de Madrid hagi de demanar disculpes per la mala conducta

Redacció 02/05/2020

La delegació del Gobierno a la Comunitat de Madrid ha ordenat als cossos de seguretat de l’Estat que obrin una investigació al voltant de l’acte de clausura de l’hospital d’Ifema, que aquest divendres va acomiadar als seus últims pacients afectats per la covid-19. A través d’un comunicat, l’organisme dependent del govern central ha explicat que determinarà si es van vulnerar les normes bàsiques que apareixen en el reial decret pel qual es va declarar l’estat d’alarma. Durant l’acte es van observar diverses aglomeracions sense tenir en compte la distància de seguretat entre persones. De fet, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha demanat disculpes aquest dissabte després d’haver observat conductes “no exemplars”.

En declaracions a Telemadrid, el dirigent popular ha assegurat que alguns dels comportaments que es van presenciar a Ifema “no són compatibles amb l’exemplaritat” i ha reconegut que moltes de les escenes viscudes no s’haurien d’haver produït. En la mateixa línia s’ha expressat la vicealcaldessa de la ciutat, Begoña Villacís, que ha parlat d'”errors” i que “no es van respectar les distàncies de seguretat”.

La polèmica va despertar-se quan el govern de la Comunitat de Madrid va celebrar aquest divendres un acte per clausurar el recinte firal d’Ifema, que durant els últims dies havia funcionat com un hospital de campanya per atendre pacients afectats pel coronavirus. Durant l’esdeveniment, periodistes, sanitaris i polítics s’anaven amuntegant en diversos punts que la comitiva havia assenyalat, ignorant la distància de seguretat mínima d’un metre i mig entre persones per evitar possibles contagis de covid-19.