Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Zapatero ensabona Mohammed VI a canvi del seu suport a la unitat d’Espanya

|

- Publicitat -

L’ONG de més implantació al Marroc, l’Associació Marroquina de Drets Humans, assegura que el país africà ha avançat poc en drets humans. També, l’ONU té els ulls posats sobre el tracte que rep el Sàhara Occidental. Sense anar més lluny, ara fa tot just un mes, activistes sahrauís denunciaven davant l’ONU les vulneracions dels drets humans amb un contundent informe.

Però la unitat d’Espanya fa que tot això quedi en un segon pla. Ara fa un parell de dies, l’expresident del Gobierno, José Luís Rodríguez Zapatero va ser entrevistat al diari marroquí Le martin i va lloar per tots costats la figura del rei, Mohammed VI, ara que fa 20 anys del seu regnat.

Publicitat

“El Marroc ha fet molt per frenar l’emigració il·legal cap a Espanya, ho he de reconèixer”, “Mohammed VI té una interpretació amable, oberta i conreada de l’islam” o “ha mantingut una línia constant de progrés, de reformes i d’estabilitat” són algunes de les floretes que durant l’entrevista Zapatero va deixant caure com un mantra.

I de cop, se li veu el llautó: tot i que la periodista no li pregunta per la qüestió del Sàhara Occidental, Zapatero aprofita el conflicte amb la regió per parlar de Catalunya: “Mohammad VI representa la unitat nacional. Espanya ha de donar suport a la unitat nacional del Marroc, de la mateixa manera que volem que el Marroc doni suport nostra unitat”.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut