Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

WikiLeaks i Assange defensen el seu dret a informar de les “pallisses” de la policia espanyola contra els catalans

Polèmica entre l'activista i l'Equador, qui li ha prohibit parlar de més processos d'autodeterminació si vol seguir a l'ambaixada de Londres

|

- Publicitat -

La situació del fundador de WikiLeaks a l’ambaixada de l’Equador a Londres s’enquista. Amb el canvi de govern, l’activista Julian Assange viu pendent de la decisió del nou executiu sobre el seu asil d’ença que l’any 2012 va demanar refugi davant el temor que el Regne Unit el deportés als Estats Units per la publicació de documents militars que mostraven les males arts de l’exèrcit nord-americà en diferents conflictes bèl·lics, així com documentació de diplomàtics.

El nou president de l’Equador, Lenín Moreno, ha exigit una condició a Assange perquè aquest segueixi gaudint de l’asil: “Deixi d’intervenir en la política i l’autodeterminació d’altres països. En cas contrari, es prendran mesures”.

Publicitat

La reacció del govern de Quito ha provocat una airada resposta de WikiLeaks, que titlla d'”amenaça” la condició de Moreno i assevera que “Assange fa el seu treball informant sobre com la policia espanyola va apallissar els votants catalans per la seva autodeterminació”. En aquest sentit, afegeixen, “això Moreno ho defineix com una “interferència política. Informar no és un crim”.

Et pot interessar  La Moncloa tanca la porta a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut