Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Vox sobre la Llei de memòria democràtica: “Volen guanyar el que van perdre al camp de batalla”

El partit franquista considera que el següent objectiu serà “enderrocar la monarquia”

Redacció 18/09/2020
Macarena Olona (Vox)

La secretària general del partit franquista Vox al Congreso, Macarena Olona, ha anunciat aquest dijous que la seva formació recorrerà la Llei de Memòria Democràtica, l’avantprojecte el Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts, en considerar que vulnera “drets fonamentals” com la “llibertat d’expressió, d’associació i ideològica”.

En una entrevista al mitjà ultra espanyolista esRadio, Olona ha criticat que l’executiu pretén “guanyar amb una llei el que van perdre al camp de batalla”. “Pretenen reescriure la història que els meus avantpassats van tancar amb ferides sagnants amb molta dignitat i sacrifici”, ha apuntat.

Segons Olona, ​​i “per les informacions” conegudes, la llei de memòria també vulnera “la jurisdicció exclusiva que garanteix l’article 117 de la Constitució”, que estableix que “perquè es reconeguin unes víctimes s’ha de publicar un victimari”.

Olona ha criticat que amb aquesta llei es pretengui “declarar la nul·litat de les condemnes imposades per la dictadura” i que es vulgui “implementar una fiscalia especial al Suprem, que no farà de fiscal sinó d’historiador”.

A més, la portaveu del partit que presideix Santiago Abascal ha definit el trasllat de la mòmia de Franco com una “profanació” i que el següent pas serà “enderrocar la monarquia”.

La dirigent ultra de Vox ha explicat que el recurs serà presentat un cop la llei de memòria sigui aprovada al Congreso.