Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Vox pregunta a Calvo “què aporten” Bildu i ERC a la “unió entre espanyols”

Pablo Iglesias ha dit que ERC i Bildu “comprenen molt millor l’esperit social de la Constitución” que PP i Vox

Redacció
Redacció 16/12/2020
L'adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, amb el secretari general de Bildu, Arnaldo Otegi, durant la reunió entre les dues organitzacions a la seu dels republicans, el 28 de juny de 2019 (Horitzontal)

Vox vol aprofitar el ple de control al Congreso d’aquest dimecres, l’últim d’aquest període de sessions, per reptar a la vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, a aclarir quina és l’aportació dels independentistes d’Esquerra Republicana i de Bildu a la “unió dels espanyols”.

D’aquesta manera, el portaveu parlamentari de Vox, Iván Espinosa dels Monteros, reprendrà així la “polèmica” suscitada pel suport d’ERC i Bildu al projecte de pressupostos generals de l’Estat del 2021 presentat pel Gobierno de coalició i aprovat fa una setmana al Congrés.

El vicepresident segon i líder de Podemos, Pablo Iglesias, es va felicitar d’aquest suport i va situar a aquests partits independentistes a “la direcció de l’Estat” perquè el país sigui més “plural”, “fratern” i “plurinacional”.

És més, va arribar a dir que ERC i Bildu “comprenen molt millor l’esperit social de la Constitución” que PP i Vox, i fins i tot va augurar que el seu suport als Pressupostos comportaria una legislatura llarga.

Davant d’aquestes declaracions, Vox vol que la socialista Carmen Calvo doni també la seva opinió. “Què aporten a la unió dels espanyols els nous socis de Gobierno en la direcció de l’Estat?”, és la pregunta plantejada per la número dos de l’Executiu espanyol.