Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vox pregunta a Calvo “què aporten” Bildu i ERC a la “unió entre espanyols”

|

- Publicitat -

Vox vol aprofitar el ple de control al Congreso d’aquest dimecres, l’últim d’aquest període de sessions, per reptar a la vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, a aclarir quina és l’aportació dels independentistes d’Esquerra Republicana i de Bildu a la “unió dels espanyols”.

D’aquesta manera, el portaveu parlamentari de Vox, Iván Espinosa dels Monteros, reprendrà així la “polèmica” suscitada pel suport d’ERC i Bildu al projecte de pressupostos generals de l’Estat del 2021 presentat pel Gobierno de coalició i aprovat fa una setmana al Congrés.

Publicitat

El vicepresident segon i líder de Podemos, Pablo Iglesias, es va felicitar d’aquest suport i va situar a aquests partits independentistes a “la direcció de l’Estat” perquè el país sigui més “plural”, “fratern” i “plurinacional”.

És més, va arribar a dir que ERC i Bildu “comprenen molt millor l’esperit social de la Constitución” que PP i Vox, i fins i tot va augurar que el seu suport als Pressupostos comportaria una legislatura llarga.

Davant d’aquestes declaracions, Vox vol que la socialista Carmen Calvo doni també la seva opinió. “Què aporten a la unió dels espanyols els nous socis de Gobierno en la direcció de l’Estat?”, és la pregunta plantejada per la número dos de l’Executiu espanyol.

Et pot interessar  Capella lamenta que la falta de pressupost impedirà iniciar els 1.700 pisos socials compromesos a Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut