Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Vox es nega a esborrar el tuit homòfob que li reclama Twitter per recuperar el compte

El partit d’ultradreta i radical unionista s’ha quedat sense un dels seus principals altaveus

Gerard Sesé
Gerard Sesé 26/01/2020
Pla mitjà dels diputats de Vox Santiago Abascal i Ortega Smith asseguts als seus escons del Congrés en la constitució de la cambra el 3 de desembre del 2019 (horitzontal)

El partit d’ultradreta i radical unionista espanyol, Vox, des del dia 21 de gener no pot publicar tuits. Té el perfil bloquejat per la mateixa plataforma de Twitter després que comprovés que hi havia una entrada que anava en contra de les lleis de l’espai 2.0.

Twitter España ha fet arribar a Vox que si vol recuperar el perfil, haurà d’esborrar un tuit homòfob. Els franquistes s’hi han negat i han iniciat una campanya contra la plataforma denunciant-la per a vulnerar els seus drets de llibertat d’expressió i d’exercir contra ells una censura.

La realitat, però, és que el tuit sol·licitat no només és ofensiu pel col·lectiu LGTBI sinó per qualsevol persona demòcrata i amb dos dits de front.

Així doncs, el portal considera que la piulada “viola la Política de Twitter relativa a les conductes d’incitació a l’odi” i l’única opció de desbloquejar el compte és que sigui esborrada. El text diu: “Lo que no soportamos es que os metáis en nuestra casa y nos digáis cómo tenemos que vivir y cómo tenemos que educar a nuestros hijos. Y menos aún que con el dinero público promováis la pederastia”, contestó la formación de extrema derecha”.

Esprem que Twitter es mantingui ferm i no cedeixi davant el falangisme que desprèn odi contra el món LGTBI i que pretén tirar enrere en els seus drets i llibertats que tant han costat d’aconseguir. El partit d’ultradreta i radical unionista s’ha quedat sense un dels seus principals altaveus, on tenia més de 360.000 seguidors.