Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Von der Leyen i Michel eviten posicionar-se sobre l’amnistia

La presidenta de la Comissió Europea passa de puntetes sobre l'assumpte i reitera que té "plena confiança en els estats membre"

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el president del Consell Europeu, Charles Michel, han evitat posicionar-se sobre l’amnistia i s’han limitat a apel·lar a la “confiança” en els estats membre en ser preguntats sobre l’estat de dret a Espanya arran dels pactes del PSOE amb l’independentisme i la llei d’amnistia.

En la roda de premsa posterior a la trobada de líders europeus a Brussel·les, Von der Leyen ha dit que treballen amb tots els estats per “garantir que les regles es respecten” i ha subratllat que l’executiu comunitari té “plena confiança en els estats membre”. Al seu torn, Michel ha remarcat que el projecte europeu està “fonamentat en el respecte a la sobirania dels estats i la confiança en les institucions democràtiques dels estats”.

Publicitat

Per la seva banda, el president espanyol Pedro Sánchez, també present, ha aprofitat per llençar un dard al PP. “El problema de flirtejar amb la ultradreta és que acabes pensant com ella”, ha manifestat, fent seves unes declaracions del polonès Donald Tusk.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut