Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Xabier Lapitz sobre el 155 i Extremadura: “No tenen res millor a fer a la regió amb més analfabets de l’Estat?”

La tertúlia a EITB que si s'hagués emès a TV3 hauria provocat un 155 immediat

|

- Publicitat -

Clar i basc. Així es podria definir Xabier Lapitz, conductor del programa a la televisió pública basca ‘En jake’. Durant la tertúlia d’ahir van comentar la decisió colonial aprovada al parlament d’Extremadura d’aplicar un nou i més dur 155 a Catalunya.

Lapitz, incrèdul, reflexionava sobre la qüestió indignat després de veure un extracte d’una tertúlia a la televisió extremenya on tothom defensava la decisió: “Un es pregunta si al Parlament d’Extremadura no tenen res millor a fer. És la Comunitat Autònoma on que té un 21,7% d’atur, amb una taxa de risc d’extrema pobresa per sobre del 44%, són els que més funcionaris tenen per habitant i on hi ha més fracàs escolar i amb l’índex d’analfabets més alt… jo la veritat… no hi ha res millor a fer que furgar en la ferida catalana?

Publicitat

Els tertulians li donaven la raó i aportaven reflexions encara més encertades. Un debat que, d’haver-se produït a TV3, no només hauria engegat una campanya de la caverna d’atacs i retrets, sinó que també hagués alçat de nou els partits unionistes cap a aplicar un nou i més deu 155, tal com demanen els extremenys.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut