Dimarts, 29 de novembre de 2022 - Edició 1587
La República

[Vídeo] Russian Today denuncia que hi ha mitjans espanyols que blanquegen la ultradreta

La versió en espanyol de la televisió internacional assegura que no hi pot haver equidistància amb el feixisme

Gerard Sesé 01/11/2019
Inna Afinogenova, periodista de RT en espanyol

Una vegada més, Inna Afinogenova, la reportera de Russian Today en la seva versió en castellà, conegut com RT en Espanyol, ha tornat a fer un vídeo on denuncia l’Estat espanyol.

En aquesta ocasió, la peça va destinada als mitjans de comunicació espanyols que com a tentacles de l’estat blanquegen el feixisme i la ultradreta per abraçar un relat contundent i sense escrúpols contra l’independentisme.

El vídeo la periodista denuncia que a Espanya, com també a Brasil, els mitjans de comunicació fan mans i mànigues per evitar dir que Vox és un partit feixista. La periodista repassa alguns titulars o tuits de premsa i televisions espanyoles que amaguen la realitat sobre el partit d’Abascal i assegura que es tracta d’una falsa neutralitat: “de ser equidistant a ser còmplice només hi ha un pas”.

Recorda com va arribar el feixisme a les institucions posant d’exemple a Hitler i Mussolini. I es pregunten com ha de reaccionar el periodisme amb l’auge de la ultradreta i que fer-se ressò d’ell sense tractar-lo com a tal ajuda que “s’obri camí” a la societat.